RamonEdge

RamonEdge IJshockey IJzers zijn kwaliteitsijzers voor ijshockeyschaatsen die je in staat stellen om je performance op het ijs te maximaliseren.

RamonEdgeNL – RamonEdge Service Center

Ramonedge voor Bauer Tuuk Light Speed

Het verhaal

Ramonedge

Ongeveer 20 jaar geleden interesseerde een Finse specialist op het gebied van metaal en metaal bewerken zich voor het slijpen van ijshockeyschaatsen. Hij zag toen hoe de schaatsen van zijn kinderen geslepen werden en toen dacht hij; Dit klopt niet! De Finse specialist was geen equipment manager van een ijshockeyteam, maar hij wist wel veel over staal en staalbewerking. Hij zag dat er veel vonken van het ijzer afsprongen tijdens het slijpen. Dat betekent dus dat de ijzers van bekende schaatsmerken niet van hoogwaardig staal gemaakt waren. Tevens gebeurde het slijpproces niet met de juiste stenen. Als er vonken van het ijzer afspatten tijdens het slijpen dan betekent dat dat de ijzers te heet worden. Dan veranderen eigenschappen van het ijzer. Het ijzer wordt dan harder en dus bros.

Ontwikkeling ijshockey ijzers

Toen zijn ze de markt gaan verkennen. Niet alleen van slijpmachines en slijpmaterialen. Maar ook zocht men naar een betere kwaliteit staal. En de bijbehorende harding en tempering processen. Al deze onderzoeken hebben ervoor gezorgd dat RamonEdge hun eigen ijzers ontwikkeld hebben. En dat ze de eerste waren met zwarte ijzers. Inmiddels was men ook met een universiteit in bewegingswetenschappen gaan onderzoeken welke model de ijzers zouden moeten hebben.

Het heeft uiteindelijk nog 5 jaar geduurd voordat RamonEdge opgericht werd. Sindsdien heeft RamonEdge aan de weg getimmerd en een reputatie opgebouwd voor het leveren van perfecte kwaliteit.

RamonEdge nu

RamonEdge Hockey Blades maakt nu vervangingsijzers voor de meest gebruikte ijshockey schaatsen. De ijzers worden alleen in geprofileerde sets geleverd en de distributie en het slijpen gebeurt enkel door de RamonEdge gecertificeerde service centra. Het hoogwaardige materiaal is zelf ontwikkeld en consistent in dikte. RamonEdge ijzers kunnen het beste worden onderhouden door RE Service centra.

Ramonedge hockey Blades

Het ijzer: het contact met het ijs

Wij leren van de spelers wat ze nodig hebben. Maar ook wij kunnen spelers leren over het kiezen van het juiste ijzer. Het ijzer is het contact met het ijs. IJzers zijn dus één van de belangrijkste onderdelen van de uitrusting van de speler.

Betrouwbaarheid

Met RamonEdge kan je altijd vertrouwen op de hoogwaardige producten en services. De ijzers worden gemaakt van hoogwaardig materiaal en zijn geprofileerd voor het leveren van een topprestatie. IJzers zijn het belangrijkste onderdeel van schaatsen. IJzers en het onderhoud van ijzers zijn dus tevens erg belangrijk voor het schaatsen. Zelfs goede ijzers kunnen verpest worden door slecht onderhoud. RamonEdge Service Centers zullen altijd de profielen van het ijzer behouden.

Nauwkeurigheid

RamonEdge gaat voor perfectie elke keer als de schaats geslepen wordt. Onze methoden worden constant verbeterd door nieuw onderzoek en ervaring. RamonEdge ijzers en profielen zorgen ervoor dat je jij alles uit jezelf kan halen en niet gelimiteerd wordt door je ijzers. Hierdoor worden de ijzers onderdeel van jou.

Vakwerk

Wij leveren ijzers voor de professionals door de professionals. We begrijpen ijzers en profielen en hoe we die voor de speler kunnen laten werken. Expertise in staal. Meer dan tien jaar ervaring met professionele spelers en continue onderzoek zorgt voor de hoogwaardige kwaliteit van RamonEdge ijzers. Onze liefde voor het vak en de sport zorgt voor het voortdurend doorontwikkelen. Wij willen schaatsers het beste uit zichzelf zien halen.

Originaliteit

Wij doen wat we doen omdat we van het vak houden. Daarom is RamonEdge uniek. Vanaf het begin hebben we ons eigen pad gevolgd. En samen zijn we gegroeid. RamonEdge is gefocust op het leveren van klanttevredenheid die je nergens anders kan krijgen. Ongeacht leeftijd of skill.

RamonEdge vervangingsijzers

RamonEdge Inc. replacement blades compatible with BAUER, RBK, CCM, EASTON and GRAF. BAUER, TUUK, TUUK LIGHTSPEED2, TUUK LIGHTSPEED EDGE Trade marks are properties of  Bauer Hockey corp. GRAF Trade mark is property of Graf & Co. EASTON Trade mark is property of  Easton Sports Inc. RBK Trade mark is property of  Reebok International Limited. RamonEdge Inc. replacement blades compatible with BAUER TUUK LIGHTSPEED EDGE not for sale in North America.

Over RamonEdge NL

RamonEdge NL is gevestigd in Heerenveen en is onderdeel van Art-Ice Benelux. Mijn naam is Sijtze de Haan.

Vanuit de passie als ijshockeyer bij de Feenstra-Flyers, de BP-Flyers en de Forbo-Flyers, later als bestuurder bij de Heerenveen-Flyers. En als oud trainer/coach van het UNIS Flyers Toekomstteam. Houd ik mij dagelijks bezig met de techniek rondom ijshockey en schaatsen. Hierbij ben ik altijd op zoek naar innovaties op gebied van de techniek en trainingstechnieken. Daarnaast timmeren we aan de weg met de nieuwste kunststof ijsbanen en schaatsslijpmachines. En scheppen we mogelijkheden waarin sporters en recreanten optimaal kunnen presteren. Hierbij zijn we begonnen met schaatsslijpmachines te verkopen, en ook ijzers. Nadat CCM Step heeft gekocht moesten we zoeken naar een alternatief. Toen zijn we bij RamonEdge uitgekomen. RamonEdge zijn hoogwaardige ijshockeyijzers uit Finland.

RamonEdge NL over ons

Profielslijpen

Inmiddels is de ontwikkeling in het schaatsenslijpen ook door gegaan en met name de ontwikkeling in profielen voor ijshockeyschaatsen. Na Singel radius, dubbele radius, trippel radius, en profielen met 4-voudige radius heeft Prosharp nu een radius met elliptisch profiel ontwikkeld. Prosharp is in Europa marktleider op het gebied van automatische schaatsslijpmachines en profileren. Daarom bieden wij hun profielen aan naast die van RamonEdge zelf.

Naast de machines leveren we ook de knowhow van schaatsen slijpen. Wij doen onder andere het profielslijpen voor UNIS Flyers Beneliga en GIJS HEPRO Groningen 1. En we slijpen voor de meeste leden van de Kunstschaatsclub Thialf.