Over Ons

Machines en Slijptechniek

Art-Ice Benelux is gevestigd in Heerenveen, en onder de Art-Ice Benelux paraplu valt onder andere de verkoop van Art-Ice en accessoires, ijsbanenverhuur onder de naam Mobil-Ice, schaatsslijpmachines verkoop en (profiel)slijpen op schaatsslijpmachines.nl, en ten slotte verkoop van ijshockeyijzers op ramonedge.nl.

Mijn naam is Sijtze de Haan. Vanuit de passie als ijshockeyer bij de Feenstra-Flyers, de BP-Flyers en de Forbo-Flyers, later als bestuurder bij de Heerenveen-Flyers, en als oud trainer/coach van het UNIS Flyers Toekomstteam, houd ik mij dagelijks bezig met de techniek rondom ijshockey en schaatsen. Hierbij ben ik altijd op zoek naar innovaties op gebied van de techniek en trainingstechnieken. Daarnaast timmeren we aan de weg met de nieuwste kunststof ijsbanen en schaatsslijpmachines. En scheppen we mogelijkheden waarin sporters en recreanten optimaal kunnen presteren. We zijn altijd op zoek naar de beste schaatsenslijpers. En wat er nog verder ontwikkeld kan worden om prestaties van spelers te verbeteren.

Jarenlang hebben we ijsbanen verhuurd. Daarna zijn we meer gaan focussen op schaatsslijpmachines en schaatsen slijpen. Jarenlang zijn we Prosharp dealer geweest en hebben we met plezier slijpmachines en consumables geleverd. Tegenwoordig verkopen wij Parduc slijpmachines en accessoires. Parduc is nog vol aan het ontwikkelen om te zorgen dat de schaatsenslijpmachines het beste resultaat leveren.

Naast het verkopen van schaatsslijpmachines en toebehoren leveren we ook de knowhow van het schaatsenslijpen en profielslijpen. Inmiddels is de ontwikkeling in het schaatsenslijpen ook door gegaan en met name de ontwikkeling in profielen voor ijshockeyschaatsen. Na Singel radius, dubbele radius, trippel radius, en profielen met 4-voudige radius hebben we nu een nieuw elliptisch profiel. Deze kennis gebruiken wij onder andere bij het profielslijpen voor UNIS Flyers Beneliga en het profielslijpen en schaatsen slijpen van HEPRO GIJS Groningen 1. Tevens slijpen voor de meeste leden van de Kunstschaatsclub Thialf.

Nu willen we met een verniewde Art-Ice Benelux website weer terug naar onze roots van het verkopen/verhuren van onze kunststof ijsbanen en toebehoren.